laatst gewijzigd
28 december 2014

Click for Eindhoven, Netherlands Forecast
 

terug

Artikel geschreven door Hans van den Hoogen, over :

Een reisje naar Madeira en de Orchideeën

Eens moet de eerste keer zijn Ik wil eens proberen om een verslagje te schrijven van onze vakantie op Madeira. Op 28 september 2009 gingen we voor elf dagen naar Madeira, een avond op internet en ja hoor vier orchideeën kwekers en zeventien tuinen dat moet wel genoeg zijn om elf dagen door te komen.

   

Na een dag Funchal te hebben verkend zijn we met de kabelbaan naar Monte gegaan en van daar met een tweede kabelbaan naar de botanische tuin Jardim Botanico met,ja hoor een orchideeëntuin. Wat we wel zagen dat de Cattleya er gekweekt wordt voor de snijbloemen, grote planten alle bulben zijn bij na even groot en maar een paar groei punten. Verder zagen we ook veel Cymbidiums, veel foto's gemaakt na vier uur wandelen zijn we te voet naar beneden gegaan.

   

Met de wetenschap dat we op de terugweg langs een orchideeën kweker kwamen. Jardim Orquidea was de naam van dit familie bedrijf, leuk bedrijf spraken goed Engels de koffie was lekker even als de cake. Na twee uur en weer veel foto's zijn we te voet naar beneden gewandeld dat was de tweede dag moe en voldaan zijn vroeg naar bed gegaan.

   

Verder hebben we veel gewandeld langs bossen bergen levadas nog wat tuinen en orchideeën kwekers. Zoals Madeira Orchid farm en Boa Vista Orchids deze liggen in Funchal. Vanaf december zijn er goedkope vluchten van Eindhoven naar Madeira.