Bezoek aan Schwerter Orchideenzucht
Artikel geschreven door Yvonne Beniers

Zaterdag 25 juni 2016, we gaan naar Schwerte toe. Om goed, 8.30 uur was iedereen aanwezig. Instappen en rijden maar, want het is best nog wel een eindje rijden. Halverwege de route begint het te regenen. Hebben we ook nog niet genoeg gehad, rond 10.00 uur komen we aan.

Na enige informatie, weten we waar de koffie is en de koekjes liggen en zelfs staat er bubbeltjeswijn klaar. In de warme kas, staat erg veel te groeien. We zien er Vanda’s, Phalaenopsis, Dendrobium, en nog veel meer. Alles staat per naam genoteerd, in de rij van de tafels. De prijzen zoeken, was nog een raadsel, maar al gauw weet een mevrouw ons te vertellen, hoe het werkt, dat scheelt weer een heleboel vragen naar het personeel toe. De warmte komt van de lampen die boven de planten hangen, wat een oranje gloed heeft.
Een stuk naar voren in de kas, is het koude gedeelte. Daar is het een aantal graden koeler voor de Cymbidium, diverse soorten Dendrobium, Oncidium en vele andere planten. Een lust voor het oog. In de andere kas, staan dan nog de Catleya’s , Laelia's en het potmateriaal en andere dingen.
Ook zijn er op dat moment mensen van een club uit Limburg op bezoek. Ook zij weten wat er te koop is.
Na een boterham, en weer een tochtje door de kas, is iedereen voorzien van zijn of haar planten. Er wordt een speciaal prijsje gemaakt, en naar de kassa toe. In de stromende regen wordt alles in da auto's gezet, en rijden we weer huiswaarts.
Mijn planten hangen in het kasje, en ik hoop ze een keer mee te kunnen brengen als er bloemen gaan bloeien. Ik denk dat het erg geslaagd was, want ik heb allemaal vrolijke gezichten gezien.

 

Bijeenkomsten:
Sociaal Cultureel Centrum “Parkzicht”,
Dierdonkpark 6,
Helmond
Sponsoren :