Verenigingsblad:
jaargang 27, nummer 2

Bijeenkomst van donderdag 15 februari 2018 (derde donderdag)

Op deze bijeenkomst houden we onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering, hierna het vervolg van de lezing over miniaturen en na de pauze de uitgebreide planten bespreking.

Verslag bijeenkomst 11 januari 2018

De beste wensen worden aan elkaar gegeven voor het nieuwe jaar. We heten 3 nieuwe leden van harte welkom. Koos, Harald en Hennie. Even nog wat kletsen met elkaar en dan wordt het tijd om te beginnen.
Enkele mededelingen:
Op de bijeenkomst van februari de Algemene Ledenvergadering. Op deze avond krijgt je een lotje als je op tijd betaald hebt. Gelukkig iedereen heeft betaald. Fijn zo. Dan nog een lotje voor meegebrachte planten in de afgelopen 4 maanden. Dit doen we, om je te stimuleren om bloeiende planten mee te brengen. Dat is goed gelukt. De tafels staan elke keer goed vol.
2-3-4 maart is de show bij Tuincentrum de Biezen in Beek en Donk. Er wordt wederom hulp gevraagd. Kijk alvast in Uw agenda of je ergens een dag vrij hebt om te helpen bij de opbouw op 27-28 februari en 1 maart of te surveilleren tijdens de show. Op de kringavond van februari komen we hierop terug. Indien nodig, worden de reiskosten vergoed.
Door Jeffrey is erop zaterdag 3 maart, een Symposium Orchideeën van Zuid-Amerika, met sprekers en verkoop van planten uit Peru, Venezuela, Ecuador en Brazilië. Podium Hoge Woerd, De Meern, Hoge Woerdplein 1.
Info en tickets: www.OrchideeZA.nl
Tevens heeft Jorg ook op zaterdag 3 en zondag 4 maart open dag. Genoeg te zien dus.

Na de pauze wordt het scherm opgezet voor de lezing. Dit keer een lezing over verschillende miniaturen. De namen van heel veel orchideeën worden regelmatig verandert. Je ziet af en toe door de bomen het bos niet meer. Maar ja, het moet maar. Miniaturen komen eigenlijk veel voor. In warme en matige gebieden. Maar ook in koudere streken. Meestal hebben ze redelijk kleine bulbjes, met dikwijls een trosje of meerdere bloemetjes bij elkaar. Ook zijn er planten met grotere bulbjen en grotere bloemen. Enkele soorten zijn: Ascocentrum, Barbosella, Dendrobium, Dracula, Leptotus en nog veel meer. Kleine plantjes nemen niet zo veel plaats in, in de kas. Op een tak of gewoon in potjes of opbinden. Zo kun je er veel kwijt. Maar wel goed op laten drogen na een sproeibeurt.
Gezien de tijd, stoppen we bij de Leptotes en gaan een andere keer verder met de kleintjes. Want er staan nog een heleboel planten op de showtafels. Zie hieronder bij de planten bespreking met beschrijving en eigenaar.
Nog even de trekking van de loterij. De boel gezamenlijk opruimen en dan weer naar huis. Tot 15 februari. Vergeet niet te kijken in je agenda, wanneer je tijd hebt voor de opbouw en surveillnace van de tentoonstelling.

Graag tot ziens.

Groetjes,Yvonne

Plantbespreking 11 januari 2018
Alle foto's Herman ter Borch

Klik de foto aan om te vergroten:


Coelogyne corymbosa Patrick Cloes

Masdevallia hoeijerii Patrick Cloes

Solodinopsis tigroides Patrick Cloes

Phragmipedlium schlimii Patrick Cloes

 


Ada glumacea Patrck Cloes

Barkeria skinnerii Patrick Cloes

Maxillaria species Bolivia Patrick Cloes

Stenorrhynchos species Patrick Cloes

 


Dendrochilum anfracta Thei Schaareman

Dendrobium cuneilabrum Thei Schaareman

Pleurothallis viduata Thei Schaareman

Pleurothallis janetiae Thei Schaareman

 


Dendrobium tetragonum gig Thei Schaareman

Dendrobium trichostonum Thei Schaareman

Anacheilum calamarium Thei Schaareman

Petrostylis Pasky Duke Koos Peters

 


Cattleya walkeriana Hans Martens

Laelia albida Hans Martens

Maxillaria praestans Alex Nuyts

Masdevallia hybride Alex Nuyts

 


Angraecum Veithcii Yvonne Beniers

 

Bijeenkomsten:
Sociaal Cultureel Centrum “Parkzicht”,
Dierdonkpark 6,
Helmond
Sponsoren :