Verenigingsblad:
jaargang 27, nummer 4

Bijeenkomst van donderdag 12 april 2018

Op deze bijeenkomst wordt een lezing verzorgd door Dieter Heyde over orchideeën van Mexico, hierna een uitgebreide planten bespreking.

Verslag bijeenkomst 8 maart 2018

Weer een gezellige drukte. Ook zijn er een echtpaar dat een keer wil komen kijken. Deze mensen hebben onze show bezocht in Beek en Donk. Over de show gesproken. We hebben met z’n allen weer hard gewerkt om er iets moois van te maken. Ondanks het koude weer, hebben we toch een goede inzending planten gehad. De mannen uit West Brabant hebben weer voor een prachtig decor gezorgd. Het was volop genieten. Ook onze vaste kwekers waren niet ontevreden. De firma Lucke heeft voor ieder van ons een plant cadeau gedaan. Heel fijn. Wij willen iedereen bedanken die aan de show heeft meegeholpen. Misschien zien we jullie terug tijdens de oppotdagen op 14 en 15 april.
Onze kringavonden worden verzet naar de tweede dinsdag van de maand. Maar de eerst volgende is nog op donderdag 12 april, een lezing met Dieter Heider.
We zijn bezig om een reisje te plannen naar Schwerte in Duitsland. U hoort hier nog meer van. Tijdens de koffie wordt alles klaargemaakt voor de lezing met Davina en Yerie. Zij waren ook bij ons te gast tijdens de show. Vorig jaar zijn ze naar Costa Rica geweest. Maar eerst kregen we een kijkje bij hun in de kas. Een warm, gematigd en koud gedeelte. Ze hebben van alles wat in de kas hangen. Maar de Catasetum, Lepantes, Masdevallia en diverse andere soorten, hebben de voorkeur. Ook leeft er in de kas een kameleon. Hij heeft er prima naar zijn zin.
Hun reis begint in San Jose. De hoofdstad van Costa Rica. Met gepast vervoer zijn ze rondgereden door het land. Onderweg genieten van kikkertjes in de meest mooie kleuren. Spinnen (groot) vogels, slangen . Ook de luiaard hebben ze gezien. Zelfs de toekan zat in de boom. Langs de weg groeide Catasetum, Gongora, Arondina, Lepantes en nog veel meer orchideeen die werden bewonderd. Verder een wandeling door de Orchidgarden van Monte Verde en hebben genoten. van al het moois. Zelfs de kleinste orchidee hebben ze kunnen vinden een Platystele jungermannoide. Voor het blote oog bijna niet te vinden Bij hun volgende reis, zijn ze van plan om een andere camera te kopen voor betere foto's. Ook willen ze reizen met mensen met meer kennis, voor het vinden van orchideeen. En misschien een stukje goedkoper??. Maar toch een geslaagde reis.

De planten van Jorg worden verdeeld. De loterij volgt, en opruimen. Het echtpaar, Henk en Ans hebben laten weten, dat ze lid willen worden van onze Kring. Heel fijn. Welkom!
Eenieder tot 12 april met een lezing over Mexico.
14 en 15 april oppotdagen bij de Biezen.

Groetjes,Yvonne

Plantbespreking 8 maart 2018
Alle foto's Herman ter Borch

Klik de foto aan om te vergroten:

Helaas door de drukte minder foto's, maar een lijstje van meegebrachte planten


Cymbidium hybride
Yvonne Beniers

Lycaste skinnerii alba
"Monja Blance"
Yvonne Beniers

Maxillaris sanguinea
Thei Schaareman

Octomeria juncifolium
foto en plant
Thei Schaareman

 


Calanthe siboldii
Thei Schaareman

Dendrobium x delicatum
Thei Schaareman

Dendrobium thyrsiflorum
Maurice Casteleyn

Coelogyne brachyptera
Maurice Casteleyn

 


Lycaste skinnerii alba
Maurice Casteleyn

Paphiopedilum x Hans Strahl
Maurice Casteleyn

Geen foto:
Restrepia antennifera (Alex Nuyts)
Sarcochilus x Fritshart (Alex Nuyts)
Microterangis hildebrandtii (Tonny Klaus)
Dendrobium falcorostrum (Thei Schaareman)
Pleurothallis phimatodea (Harald Mexsenaar)

 

Bijeenkomsten:
Sociaal Cultureel Centrum “Parkzicht”,
Dierdonkpark 6,
Helmond
Sponsoren :