Verenigingsblad:
jaargang 27, nummer 6

Bijeenkomst van dinsdag 12 juni 2018

Op deze bijeenkomst wordt een PowerPoint presentatie gegeven van de show van 2 - 3 - 4 maart 2018 en een vooruitblik op de show van 2019 (let op 2e dinsdag) hierna een uitgebreide planten bespreking.

Verslag bijeenkomst 8 mei 2018

Sinds vanavond zitten we in een grotere zaal.  Helaas hebben er enkele zich afgemeld. Er staan nog al wat punten te bespreken, dus beginnen we snel.  Eerst een welkom voor Paul Noben voor zijn lezing over Vietnam.

  • We zijn een paar weken terug naar Maarten geweest (de Biezen). Hij was erg positief over de show.
  • Hebben zelfs een nieuwe datum voor volgend jaar geprikt, 8 - 9 en 10 maart 2019. Binnen deze dagen vallen ook de oppotdagen. Ook krijgen we meer ruimte.
  • Er wordt meer promotie gemaakt voor de show met een banner vooraan bij de weg en er komen advertenties in de krant. Eventueel nieuwe boekjes in grotere oplage.
  • Ons reisje gaat door op 26 mei. Vertrek om 8.30 uur vanaf Nobis in Asten. Reiskosten declareren bij Yvonne (VANAF ASTEN)
    Adres: Schwerter Orchideenzucht, Bergstrase 8, Schwerte
  • Je kunt daar pinnen.
  • KOM OP TIJD. HET IS ANDERHALF UUR RIJDEN.
  • De wet op de privacy is ook voor onze vereniging van toepassing. Mailing hierover volg, hopelijk geeft dit duidelijkheid.

Na de pauze gaan we met Paul mee op reis naar noord Vietnam. Een koud gebied, waar wonderwel veel orchideeen groeien. Maar zoals Paul zegt, ziet hij weinig in het bos, maar des te meer op de plaatselijke markten ter verkoop aangeboden. De planten zijn wel te koop, maar voor de toerist is het niet mogelijk ze mee naar huis te brengen naar hun eigen kas. Men krijgt er moeilijk of geen uitvoerpapieren bij. Hij ziet er Dendrobiums, Bulbophyllums, Vandas en enorm grote Cymbidiums. Deze zijn wel 2 meter in doorsnee. Plaatjes van orchideeen op de oorspronkelijke groeiplaats, hoog op de rotsen. Ook de plaatselijke bevolking is erg vriendelijk en kleurrijk gekleed. Een mooie lezing van Paul. Bedankt en tot de volgende keer.
Paul liet even doorschemeren, dat ze bezig zijn om in België ook weer een tentoonstelling te organiseren. Dat zou tijdens de paasdagen zijn in 2019. Nog even geduld, dus. Dan weten we het zeker.

De plantenbespreking en de loterij volgen. Daarna even mee de tafels goedgezet, en opgeruimd. Tot de volgende dinsdagavond 12 juni(de tweede dinsdagavond van de maand.) Dan gaan we plaatjes bekijken van onze show bij de Biezen in Beek en Donk. Juli en augustus is het VAKANTIE. Na de vakantie gaan we weer verder.

Graag tot ziens op 12 juni.

Bijeenkomsten (najaar): op dinsdag 11 september, 9 oktober, 13 november en 11 december

Groetjes Yvonne

Plantbespreking 8 mei 2018
Alle foto's Herman ter Borch

Klik de foto aan om te vergroten


Neotinea usulata
Alex Nuyts

Restrepia guttulatta
Alex Nuyts

Lycaste aromatica
Koos Peters

Dendrobium jenkinsii
Hennie Klingens


Dendrochillum compactum
Thei Schaareman

Lycaste brevispata
Thei Schaareman

Lycaste tricolor
Thei Schaareman

Symphyglossum sanguineum
Thei Schaareman


Dendrobium Molle
Thei Schaareman

Chiloschista parishii
Herman ter Borch

Dendrobium aphyllum
Herman ter Borch

Seindenfadenia mitrata
Herman ter Borch

 

Bijeenkomsten:
Sociaal Cultureel Centrum “Parkzicht”,
Dierdonkpark 6,
Helmond
Sponsoren :