Verenigingsblad:
jaargang 28, nummer 3

Bijeenkomst van dinsdag 5 maart 2019

Op deze bijeenkomst houden we onze verplaatste jaarljkse Algemene Leden Vergadering, na de pauze voorbespreking tentoonstelling en uiteraard de planten bespreking, dus breng je bloeiende planten mee ook die voor de show. Als er tijd over is, hebben nog een powerpont presentatie.

Verslag bijeenkomst 5 februari 2019

De griep heerst onder de leden. We zijn maar met 10 mensen. Toch hebben we enkele punten om te bespreken.
Een zeer triest bericht is er ook. Nel, de vrouw van Thei is afgelopen nacht na een kort ziekbed overleden. Heel veel sterkte voor Thei en de kinderen.
De jaarvergadering wordt verzet naar volgende maand.
We hebben al enkele mensen voor de show, om te helpen met surveilleren. Je kunt je opgeven bij het bestuur. Bel of stuur een berichtje per e-mail. Altijd goed.
Op dinsdag 5 maart beginnen we met de opbouw van de show. Tevens hebben we op die dag een kringavond. Het is wel carnaval, maar toch klopt deze datum. De zaal is voor ons besproken. Breng je planten mee op deze avond, dan kunnen ze in de show. De planten kunnen ook op woensdag tussen 10.00 en 17.00 uur en donderdag tussen 10.00 en 13.00 uur gebracht worden. Gewoon bij de Biezen. Kunt je niet op deze dagen, dan even contact opnemen met bestuur.

We drinken even koffie met elkaar. Er wordt gekletst over allerlei zaken. Er zijn toch nog 4 planten voor de plantbespreking. Maar eentje telt al voor 10. Een Dendrobium speciosum van Wim en een Paphiopedilum American hybrid.   Een Maxilaria variabilis van Yvonne. Een Epidendrum polybulbon van Hans.

Het was een rustig avondje. Rond tien uur gaan we dan ook gezamenlijk naar huis toe.  Beterschap voor iedereen. Hopelijk zijn jullie er de volgende keer er weer bij. Kijk even op de kalender voor de hulp bij de show. Tot 5 maart, het is dan carnaval. Maar we hebben het nagevraagd aan de beheerder van de zaal. Dus we verwachten een goede opkomst.

Tot dan.

Niet vergeten:
Tentoonstelling bij Tuincentrum de Biezen is van 8 t/m 10 maart 2019.

Plantbespreking 5 februari 2019
foto's Herman ter Borch

Klik de foto aan om te vergroten


Epidendrum polybulbon
Hans Martens

Paphiopedilum hybride
Wim de Brons

Dendrobium speciosa
Wim de Brons

Dendrobium speciosa
Wim de Brons


Maxillaria variables
Yvonne Beniers


 

Bijeenkomsten:
Sociaal Cultureel Centrum “Parkzicht”,
Dierdonkpark 6,
Helmond
Sponsoren :