Verenigingsblad:
jaargang 28, nummer 11

Bijeenkomst van dinsdag 10 december 2019

Op deze bijeenkomst houden we onze Kerst-eindejaars bijeenkomst met diverse activiteiten, waaronder een grote planten loterij. Breng wel je bloeiende planten mee voor een korte planten bespreking en ter opfleuring van de avond.

Verslag bijeenkomst 12 november 2019

De voorlaatste avond van het jaar. De avond van de voorverkoop van de kerstloterij. 
Maar eerst onze agendapunten.  Allereerst welkom voor ons "oude," nieuwe lid. Ad Verhofstad. Hij was jaren geleden ook lid. Nu is hij weer terug. Nog steeds gek op orchideeën. 
Onze show was erg rustig verlopen met bezoekers. Ook de kwekers hebben iets minder zaken gedaan. Jammer, want het was wel weer prachtig opgezet, daar was een ieder het over eens.
De kerstavond krijgt weer een feestelijk tintje. Laat even weten met wie je komt. Je partner is ook welkom.  Ik breng met de kerstavond nog volop lotjes mee. Dan kunt je ze nog kopen of zelf bijkopen..
De kringavonden zijn bekend.
14 januari, 11 februari, 10 maart, 14 april, 12 mei, 9 juni, juli moeten we nog even bekijken, augustus VAKANTIE, 8 september, 13 oktober, 10 november, 8 december. 21 maart Orchideeën voorjaarsbeurs NOV, ook in Parzicht.
We hebben een uitnodiging gekregen van kring hart van Brabant. Zij gaan op 7 december naar Petrens en Akerne toe. Inclusief een koud buffet. Als je interesse hebt, informeer dan even bij ons.

 We hebben vanavond ons wel bekende spreker Paul Noben op bezoek. Met hem gaan we weer verder op onze reis door Vietnam. Van het noorden gaan we richting het zuiden. Onderweg zien we een grote verscheidenheid aan Dendrobium, D.trantuani, D.nobile in verschillende kleuren. Calante rosea, Cymbidium en Paphiopedillum
Per boot op het water, maar per mand en zelfs met voetroeiers…Ook op de markt is het druk. De plaatselijke bevolking verkoopt groente, fruit en vis. We zien cashew noten, Jack fruit, pamela, mangosteen, jadebloemen en nog meer rare dingen. Onderweg naar het zuiden zien we grote tempels en oorlogsmonumenten. Huisjes met orchideeën op het balkon. Heel veel in bloei zelfs. Een prachtige reis, zelfs als Belg in gezelschap van ook reizende Hollanders. Fietsen door de rijstvelden heeft ook wel wat. Wel je evenwicht bewaren.. Na een paar weken komen we toch weer bij het eindpunt. Jammer, weer naar huis. En denken aan de volgende reis…
Bedankt Paul, tot de volgende keer.
We sluiten af met de plantenbespreking en planten loterij.

Groetjes,Yvonne

Plantbespreking 12 november 2019
foto's Herman ter Borch

Klik de foto aan om te vergroten


Epidendrum ciliaire
Jos Nuyten

Cattleya eldorado
Hans Martens

Coelogyne ovalis
Maurice Casteleyn

Pleurothallis prolifera
Koos Peters


Oncidium cheirophora
Koos Peters

Gastrochilus sororius
Koos Peters

Stelis guianensis
Koos Peters

Pleurothallis megalops
Koos Peters


Acianthera polystachya
(Pleurothallis casapensis)

Koos Peters

Scaphosepalum gibberosum
Koos Peters

Masdevallia floribunda var. tuerkheimii
Koos Peters

Masdevallia floribunda var. tuerkheimii
Koos Peters


Epigeneium amplum
Herman ter Borch

Pomatocalpa angustifolium
Herman ter Borch

Pomatocalpa angustifolium
Herman ter Borch

Isabelella virginalis
Herman ter Borch

 

Bijeenkomsten:
Sociaal Cultureel Centrum “Parkzicht”,
Dierdonkpark 6,
Helmond
Sponsoren :