Verenigingsblad:
jaargang 29, nummer 4

Bijeenkomst van dinsdag 14 april 2020
gaat niet door, tot 1 juni alles gecanceld

Op deze bijeenkomst gaan we praten over 'Hoe verzorgen we onze planten in een onderlinge discussie, met als thema, potmaterialen, en water geven en alles wat daar bij hoort ' Tussen de twee thema's in hoe ga ik om met mijn Pleiones (Hennie Klingens)

Verslag bijeenkomst 10 maart 2020

Goedenavond allemaal. Gezien het aantal mensen, lijkt er niemand te zijn getroffen door het corona virus. Maar voor verschillende gebeurtenissen wel. Zo is vanuit het landelijk bestuur besloten, om de NOV ruilbeurs van 21 maart NIET door te laten gaan. Jammer, maar wellicht gaat dit een andere dag wel door. De aankondiging in het gemeenschapsblad van Dierdonk is al geplaatst en verschenen. De bewoners van de wijk weten inmiddels wel dat onze club bestaat in hun wijk.
Voor zover bekend, gaat de ruilbeurs van 20 april in Arnhem wel door. Ook de show van West Brabant (met Pasen). Als er veranderingen zijn, hoort je dat zo spoedig mogelijk. Voor inleveren van planten bij Yvonne: woensdag 8 april, van 10.00 uur tot 22.00 uur. Ophalen bij Yvonne thuis: dinsdag 10 april na 14.00 uur. Tel: 06- 57 25 15 00  Hoog Strijp 6, Aarle-Rixtel.
Jos had soezen meegebracht voor bij de koffie want hij is a.s donderdag jarig.

We hebben een gesprek gehad met Maarten, van de Biezen. Na overleg met onze leden, is toch besloten om de show in oktober net zo te laten doorgaan als anders. Dus geen 3 dagen extra. Opbouw dinsdag, woensdag en donderdag 6-7-8 oktober. Show 9-10-11 oktober. Afbouwen maandag 12 oktober. Onze kwekers komen ook weer. Gezellig…

Na de pauze hebben we een lezing met Niek Hanckmann over de Pyreneeën. Niek heeft tijdens enkele van zijn vakanties van west naar oost gelopen. Dwars door een bergachtig landschap. Alleen. zonder gezelschap. Je hoeft geen tempo aan te houden van de ander. Je kunt in alle rust je eigen foto’s maken, rusten en genieten. En foto;s zijn er in overvloed. Net als de prachtige verscheidenheid van heel veel soorten bloemen en planten. We zien voorbijkomen, diverse soorten anjers, Gentianen en distels. Door Baskenland lopen, een onduidelijke taal om te lezen, met af en toe wat franse woorden erbij. Hoger in de heuvels vind je Akelei, Epipactis en zelfs hagedissen kruisen zijn pad. Ook beren wonen er; helaas niet gezien. Ze zijn erg schuw. Maar koeien zijn er wel, loslopend en nieuwsgierig. Even naar Lourdes, de bedevaartstad. Verder gaat de reis. Onderweg de gevlekte orchis, de vliegenorchis en de bergnachtorchisgezien somd in grote getalen. Hoog in het gebergte, 3200 meter, de grote muggenorchis en de bosorchis en nog veel meer. Anemoon, hondskruid, het vogelnestje en ander bloeiende bloemen. Te veel om op te noemen. Een geweldige lezing!! Mocht U interesse hebben in deze tocht, dan vraag bij Niek de route maar. Die heeft hij vast nog ergens liggen..
Bedankt Niek, misschien tot een volgend keer.

Even worden er nog een paar planten besproken.  Een snelle loterij, en dan is het al weer tijd om te gaan.
De volgende avond gaat het over oppotten en welke potmaterialen, water geven, bestrijdingsmiddelen e.d. Er valt genoeg te discussiëren. 

Tot 14 april. Als U niets hoort of leest via mail, gaat de avond gewoon door.

Groetjes,Yvonne

Plantbespreking 10 maart 2020
foto's Herman ter Borch

Klik de foto aan om te vergroten


Paphiopedilum glaucophyllum x primulinum
Ad Verhofstad

Paphiopedilum hybride
Ad Verhofstad

Pomatocalpa spicata
Jos Nuyten

Chanaeangis hildebranddtii
Jos Nuyten


Maxillaria variablis
Yvonne Beniers

Cattleya intermedia
Hans Martens

Dendrobium delicatum
Gerard Akkermans

Laelia harpophylla
Thei Schaareman


Coelogyne leucantha
Thei Schaareman

Coelogyne locii
Thei Schaareman

Lycaste skinnerii
Thei Schaareman

Rossioglossum insleayii
Thei Schaareman


Paphiopedilum pinochio
Dorothy van Hoof


 

Bijeenkomsten:
Sociaal Cultureel Centrum “Parkzicht”,
Dierdonkpark 6,
Helmond
Sponsoren :