Verenigingsblad:
jaargang 29, nummer 5

Bijeenkomst van dinsdag 12 mei 2020
gaat niet door, tot 1 juni alles gecanceld

In verband met het Coronavirus, kunnen we geen bijeenkomst houden helaas, maar het is voor ieders gezondheid ook maar beter.
Vandaar dat we gekozen hebben voor een alternatief, zodat we toch van elkaars kweekresultaten op de kunnen hoogte blijven. Ook gaan we zolang als we geen bijeenkomsten mogen houden wat leesvoer en kweektips op deze pagina plaatsen.
Ben je op zoek naar een kasje voor in de tuin tegen de schuurmuur aan kijk dan even hier

Kweektips

Klik de foto aan om te vergroten

Dendrobium nobile hybride
Als je de naam ziet staan zal menigeen denken "niets bijzonders", maar dat is het voor mij wel. Ik heb deze plant al een jaar of 6 a 7 en heb hem als keiki gekregen van een lid van kring Noord-Oost Brabant, Jos Verhoeven. Ik ben net zo als Jos productief geweest in het genereren van keikies en zo nu en dan een paar bloemen. Tot nu, want nu zitten er 25 bloemen in, in trosjes van 2 en 3, ik heb, kan ik wel zeggen, de truc door! Ik had al eens gehoord dat je deze soorten in oktober nat en koud moet houden en in november droog en koud, maar dat heeft dus niet tot nu veel resultaat opgeleverd. Deze keer heb ik de plant 4 maanden in mijn kas (11°C in de nacht) gehad en geen water gegeven. De vochtigheid is er wel altijd boven 85% overdag en 95% 's nachts. Het hoeft, denk ik, geen betoog dat ik blij ben met het resultaat.
Gerard de Puit


Condylago rodrigoi Luer 1982
C. rodrigoi is een Pleurothallis-achtige, het geslacht telt slechts twee soorten,  C. rodrigoi en C. furculifera.
Hoewel beide soorten, volgens Carl Luer, veel gelijkenis vertonen met Pleurothallis flexuosa, heeft hij het nodig gevonden om ze in een apart geslacht onder te brengen.
C. rodrigoi is endemisch in het departement Antioquia, Colombia en groeit epifytisch op een hoogte tussen 1400 en 1600 meter. Een gematigd tot koele soort die het daarom in mijn kas uitstekend doet.
De bloemstengels kunnen tot 25 cm. lang worden en zijn nog geen millimeter dik, zijn heel flexibel en dragen fraaie bloemen die na elkaar verschijnen, het gehele jaar door.
Ik heb de plant al een jaar of zeven en is voortdurend in bloei. Mede daardoor is de plant al die tijd nog niet verpot, maar het zal er toch eens van moeten komen.
Gerard de Puit

Kweekresultaten

Wil je zien wat er zoal bij verschillende leden in bloei heeft gestaan de afgelopen periode kijk dan hier


 

Bijeenkomsten:
Sociaal Cultureel Centrum “Parkzicht”,
Dierdonkpark 6,
Helmond
Sponsoren :