Verenigingsblad:
jaargang 29, nummer 6

Bijeenkomst van dinsdag 9 juni 2020
gaat niet doori.v.m. coromaatregelen van de regering

In verband met het Coronavirus, kunnen we geen bijeenkomst houden helaas, maar het is voor ieders gezondheid ook maar beter.
Vandaar dat we gekozen hebben voor een alternatief, zodat we toch van elkaars kweekresultaten op de kunnen hoogte blijven. Ook gaan we zolang als we geen bijeenkomsten mogen houden wat leesvoer en kweektips op deze pagina plaatsen.

Kweektips

Klik de foto aan om te vergroten

Dracula venosa
Dracula venosa groeit volgens de beschrijving “op een niet nader gespecificeerde hoogte”. Daar ben je dan mooi klaar mee, want hoe moet je die plant dan kweken, warm, gematigd of koel? Bovendien  is het onzeker of D. venosa uit Colombia of uit het uiterste noorden van Ecuador komt.
De D. venosa op de foto heb ik nu drie jaar en heeft nu twintig volgroeide bloemstengels, waar de plant ongeveer een half jaar over heeft gedaan. Alle bloemen open zou een spectaculair beeld op moeten leveren maar helaas gaan ze één voor één open en zijn opvallend klein.
Ik heb deze plant gekocht omdat een eerder exemplaar dood is gegaan. De bloemen van die plant waren beduidend groter. Ik weet natuurlijk niet waar de planten origineel vandaan komen, duidelijk is dat de originele habitat van de eerste- anders dan van m’n tweede plant
Gerard de Puit


Dracula terborchii C.A. Luer, A.Hirtz 1999
Dracula terborchii is gevonden in het Noord Westen van Ecuador, ten noorden van het stad Chical. Deze stad ligt Noord West van de stad Maldonado, vlak tegen de grens met Colombia
Pepe Portillio schonk mij de plant in 1996, als onbekende, mogelijk nieuwe soort, nadat ik de plant een jaar had gekweekt kreeg ik er in het voorjaar van 1997 voor het eerst bloemen in. In 1998 heb ik met de hulp van Patrick Cloes een bloem opgestuurd naar Carlyle A. Luer in Sarasota, FL, U.S.A.
Hij heeft de plant begin 1999 beschreven, en naar mij vernoemd, omdat ik de eerste was die hem in cultuur in bloei had gekregen. De plant is ondertussen vrij zeldzaaam geworden en groeit in een zwaar beschermd natuur reervaat. De plant groeit gematigd/koud nachttemperatuur 13-14 C en overdag indien mogelijk niet hoger dan 30C. Heeft graag een hoge luchtvochtigheid en altijd ligt vochtige in de pot. (Foto's zijn de bloemen van de orgineel beschreven plant)
Herman ter Borch

Kweekresultaten

Wil je zien wat er zoal bij verschillende leden in bloei heeft gestaan de afgelopen periode kijk dan hier


 

Bijeenkomsten:
Sociaal Cultureel Centrum “Parkzicht”,
Dierdonkpark 6,
Helmond
Sponsoren :