Verenigingsblad:
jaargang 29, nummer 7

Bijeenkomst van juli 2020
gaat niet doori.v.m. coromaatregelen van de regering

In verband met het Coronavirus, kunnen we geen bijeenkomst houden helaas, maar het is voor ieders gezondheid ook maar beter.
Vandaar dat we gekozen hebben voor een alternatief, zodat we toch van elkaars kweekresultaten op de kunnen hoogte blijven. Ook gaan we zolang als we geen bijeenkomsten mogen houden wat leesvoer en kweektips op deze pagina plaatsen.

Nog even bijpraten van de laatse maanden

Ja, waar moet je beginnen. Onze laatste kringavond was in maart. De lezing van Niek. Wat er nadien is gebeurd, is bekend. Heel de wereld getroffen… Hopelijk hebben jullie het goed doorstaan…We staan weer op het punt van terugkomen. Ook voor onze kringavonden. Dit zal in september gaan gebeuren hopen we. Mits alles rustig blijft. Jullie horen hier nog over, ook over de tentoonstelling.  Maar eerst even een korte samenvatting van mijn orchideeën thuis.

Ik ben begonnen om foto;s te maken van de tijd dat we niet naar buiten kunnen en van huis mogen. Op dat moment had ik een prachtige grote cymbidium. Grote witte bloemen; 10 takken. Geweldig..  Op tijd binnen gezet. Dan kun je volop genieten.  Was dat maar waar! Er was 1 tak open gegaan; en toen begonnen alle knoppen te vallen. Ik hield niks over. Alles was weg, heel erg jammer. Maar andere cymbidium gingen wel open. Had ik toch nog iets.
Mijn bladeren van de bulbophilum  phalaenopsis zijn allemaal weggerot;of iets dergelijks, en afgevallen.
De knolletjes die Hennie meegebracht had doen het goed. Alleen mis ik nog de bloemen erin. Misschien volgend jaar.
Cymbidium longifolium, C.aloifolium nog lang in bloei. De C. met 3 takken ,,zwarte,, bloemen zijn uiteindelijk slap gaan hangen. Maar ondertussen groeien de koningin van de nacht stevig door. Na weken stuk voor stuk open gegaan met 8 bloemen.
Ondertussen nog een stelis spec. Een vanda ampullacea in bloei met rode bloemetjes.  Verder gaan de wortels volop groeien. Nieuwe scheuten en hopelijk komen er veel bloemen.

Ik wil jullie later dit jaar of volgend jaar alles wat ik op foto heb gezet laten zien op een kringavond.  Want over een tijdje gaat mijn kas weg, en komt er een nieuwe. Samen met het plaatsen van een nieuwe kas komt er ook een huis te staan voor mijn zoon en schoondochter en kleindochter Janne…Grote plannen dus.  Maar voor nu, alvast heel veel groeten van mij. Maar vooral, blijf gezond, luister naar de minister en hopelijk tot de kringavond in september.

Groetjes,Yvonne

Klik de foto aan om te vergroten

 


 

Kweekresultaten

Wil je zien wat er zoal bij verschillende leden in bloei heeft gestaan de afgelopen periode kijk dan hier


 

Bijeenkomsten:
Sociaal Cultureel Centrum “Parkzicht”,
Dierdonkpark 6,
Helmond
Sponsoren :