Verenigingsblad:
jaargang 29, nummer 9

Bijeenkomst van september 2020

In verband met het Coronavirus, kunnen we geen bijeenkomst houden helaas, maar het is voor ieders gezondheid ook maar beter.
Ook in september is dit nog niet mogelijk door de aanscherping van de regels.Dit omdat het virus weer lijkt op te komen, mogen we maar met maximaal 10 peronen zittend op en stoel en minimaal op 1,5 meterafstand van elkaar in de zaal en we niet mogen rondlopen is het niet mogelijk een gezellige avond voor ons allen te organiseren.

Een verslag van de vakantieperiode van onze secretaris

Hallo allemaal.  Al weer geen kringavondeigelijk normaal in de vakatie periode. Wat je maar vakantie noemt. Heet in Nederland, niet weg mogen naar een andere bestemming die geboekt is. Of je moet nog op het laatste moment nog iets kunnen vinden in Nederland op de camping of zo. Onze reis naar de Rocky Mountains gaat waarschijnlijk naar volgend jaar, mits het virus weg is. Voor de mens en dier, maar zeker ook voor de planten was het niet te doen. Temperaturen van boven de 35 graden in de kas was geen uitzondering. Er zijn er dan ook enkele in de container beland. Tegen zulke hitte is weinig te doen.

Maar eerst even dit. Ik ben een paar weken geleden naar Riet Maas geweest. Gezellig op de koffie en dat was het ook. Gezien het overlijden van Tom, gaat het behoorlijk goed met haar. Er is natuurlijk wel een lege stoel aan tafel, maar daar heb ik even op mogen zitten tijdens de boterham. Ze praat gemakkelijk over Tom en zijn ziek zijn. Alles ging heel snel en gelukkig een korte lijdensweg met corona. Gelukkig maar. We moesten wel erg veel kletsen over van alles en nog wat. Ook over haar orchideeën. Ze heeft er niet veel meer, maar de phalaenopsis staan er mooi bij. In haar kasje probeert ze de niet bloeiende planten weer bloemen te laten krijgen en dat lukt nog wel. Na een gezellige dag bij haar, ben ik weer gegaan. Met natuurlijk heel veel groeten aan iedereen die ze kent. Ik ga beslist een keer terug.

In mijn verslag van juli schreef ik dat ik naar het veldje was gefietst met aardorchideeën. Er was toen nog niets te zien. Ik was misschien nog te vroeg. Dus ben ik er een aantal weken later er weer naar toe gereden. Toen was er niet veel meer te zien als eerder. Het gras stond hoog. En het was er droog. Maar er was niets te zien. Nergens. Niets dat leek op iets paars van kleur, wat de bloemen zouden zijn. Ik durfde niet alleen het veld in te lopen, zo stevig sta ik dan ook niet op mijn benen. Teleurgesteld ben ik maar weer gegaan, maar volgend jaar ga ik weer kijken.

In de vakantie werd er via onze website een vraag gesteld door een mevrouw uit Aarle-Rixtel, (mijn dorp) of je wortels mocht afknippen van orchideeën. Ik heb haar geschreven, en ben naar haar toe geweest. Ze had de gewone Phalaenopsis hybriden. Niets mis mee. Haar planten moesten gewoon over gepot worden. Ze had de "bark" al in huis. Bij het tuincentrum gekocht, ze was er blij mee. Ze was wel ooit bij ons op de show geweest, maar ze wist niet meer hoe alles in zijn werk ging. Ik heb haar even geholpen. Ze was reuze blij en na een bakje koffie en wat gepraat te hebben, ging ik weer naar huis. Maar lid worden was te veel voor haar. Met haar toestemming heb ik wat foto's mogen maken. Ze mogen bekeken worden. Ze was er trots op dat ze genoemd zou worden in ons blad.

Verder weet ik eigenlijk weinig meer te vertellen. Ik merk toch wel dat ik de kringavonden mis. Het is zo stil overal. Niemand vertelt je wat van orchideeën, het gezellig kletsen met elkaar. Het wordt dus tijd dat we kunnen beginnen. Mits het verantwoord is, maar hier horen jullie nog van. Bij deze alvast de groeten. Hopelijk toe spoedig ziens.

Groetjes,Yvonne

Klik de foto aan om te vergroten

 

Bijeenkomsten:
Sociaal Cultureel Centrum “Parkzicht”,
Dierdonkpark 6,
Helmond
Sponsoren :