Verenigingsblad:
jaargang 29, nummer 10

Bijeenkomst van 13 oktober 2020

Ook deze bijeenkomst gaat helaas niet door, door de toename van het Corona virus.

Een verslag van de vakantieperiode van onze secretaris

Wat gaat alles toch stroef en vervelend. Wil je een kringavond regelen, komen er weer nieuwe maatregelen bij vanuit Den Haag wel te verstaan.

Wat te doen in deze corona tijd. In de beginperiode kwam men nergens. Alleen boodschappen doen en verder niets. Tot ik na een aantal weken besloot om een keer naar Jorg van Orchideen Lucke te rijden met ons Rob. Die heb ik 3 maanden thuis gehad. Gezellig hoor. Maar nu gingen we een dagje weg. Aangekomen bij Jorg, mochten we zomaar niet naar binnen. Eerst een eigen gemaakt mondmasker voor en dan pas naar binnen. Lekker even rondneuzen tussen de planten. Een paar planten uitgezocht; Vanille bekeken en wat foto;s gemaakt van enkele bloeiende planten. Wat het is, is voor mij niet allemaal duidelijk, maar ik vond ze erg mooi. Even richting de privé collectie gekeken, planten betaald en vlug naar buiten. Want een masker voor van keukenrol papier is erg benauwd.
Enkele weken later ben ik weer  met Rob en Dorothy naar Lucke geweest. Bij binnenkomst mondkapje voor erg benauwd. Bril beslaat, maar ja, we zijn binnen. Het is wederom erg fijn om weer orchideeën te zien, ook al is het maar voor de verkoop. Want mijn eigen planten in de kas worden anders niet aangevuld. We lopen metons drieën rond, maar al gauw gaat ieder zijn eigen weg in de kas. Al snel kom ik tot de ontdekking dat de meterslange Vanilleplant weg was. Deze was verschrikkelijk mooi, ik heb hem zelfs een keer in bloei gezien. Dan loop ik ook nog even naar de Bulbophilum phalaenopsis toe. Wat een joekel is dit toch. Nu was hij niet in bloei, anders ruik je het wel. Thuis had ik op de website al gekeken, wat ik wilde. Een Vanda brunea, Laelia purpurata semi alba, Cymbidium erythrostylum x sib. En nog een paar meer. Ook Dorothy had planten gezocht. En niet te vergeten ons Rob; hij had van alles. Een plant voor mij maar ook zeker voor zichzelf om op zijn kamer te zetten waar hij woont. Op weg naar de kassa liep ik nog een gangetje door. En wat schetst mijn verbazing??  Daar stonden tientallen Vanilleplanten in potten. De grote plant was in stukken verdeeld en opnieuw opgepot. Een stuk staat nu bij mij in de kas.. En mama mag dan alles afrekenen, ook de plantjes van Rob, de slimmerik. Jammer genoeg waren binnen een week alle bloemetjes van zijn mini Phalaenopsis afgevallen. En de takken bruin geworden. Het plantje had aanzienlijk lang in de winkel gestaan, anders was hij niet zo gauw uitgebloeid. Na een uur in de winkel te zijn geweest, zijn we weer tevreden naar huis gegaan. En nu maar hopen dat onze planten een keer gaan bloeien, dan brengen we ze mee naar de kringavond.

Hopelijk tot de komende bijeenkomst in levende lijve..

Groetjes,Yvonne

Klik de foto aan om te vergroten


Inkijk in de Cattleya kas bij Lucke

Overzicht verkoop ruimte

diverse kleuren Phalaenopsis hybriden

Vanilla planifolia


Bifrenaria tyrianthina

Cattleya hybride

Cattleya (Laelia) purpurata

Dendrobium Gatton Sunray


Angulocaste Olympus

Vanilla planifolia zaadpeul

Bulbophyllum phalaenopsis

Bulbophyllum phalaenopsis

 

Bijeenkomsten:
Sociaal Cultureel Centrum “Parkzicht”,
Dierdonkpark 6,
Helmond
Sponsoren :