Verenigingsblad:
jaargang 30, nummer 3

Bijeenkomst van 9 maart 2021

Door het Covid-19 virus is het niet mogelijk om bijeenkomsten te houden.

Hallo allemaal,

Afgelopen maand is er een jaarvergadering geweest via de computer. Hopelijk hebben jullie de stukken gelezen. Een aantal hebben een reactie gestuurd en de stukken goed bevonden. Het was niet erg veel wat we te melden hadden, maar vergaderen hoort erbij. Nu is het wachten op wat meer vrijheid, dat we elkaar weer een keertje kunnen zien. En vooral bijkletsen. Want dat is hard nodig..

Onze website ziet er weer vrolijk uit. Met een mooie foto van onze prachtige vitrine op een show bij de Biezen.

In een vorig verslag heb ik verteld over de Cymbidium in huis met veel takken. Een aantal weken na het binnen halen, kwamen de bloemen open. Maar het waren niet de bloemen die ik verwacht had. Het waren oranje kleurige bloemen die er aan stonden. Wel heel erg mooi met de kerstdagen toen. Ook de Dendrobium was binnen gezet. Daar hebben in de herfst de slakken de nodige knoppen uit gevreten. Dat was ook wel te zien tijdens de bloei. Maar er waren er toch nog een paar over gebleven die open kwamen.

Maar wat is het koud geweest..Brr. De ergste nachtmerrie werd werkelijkheid.. Mijn verwarming in de kas was uitgevallen.. Daar kwam ik pas achter toen het weer mogelijk was om binnen naar te gaan. Er lag een berg sneeuw voor de schuifdeur en mijn kas heeft een ijzeren framewerk. Dus alles was dichtgevroren. Na een week was de sneeuw weg en toen was het al te laat. Het was binnen ijskoud, 2 graden om precies te zijn. Hoe lang de kachel het niet gedaan heeft weet ik niet. Balen natuurlijk. Maar de planten hadden voor de vorst intrad geen water meer gehad. Dus 'vocht' was er niet bevroren. Maar er was toch wel te zien dat sommige planten wel een klap gekregen hebben. Ik ben benieuwd wat er gaat overleven. Maar de kachel brandt weer, gelukkig. En anders maar nieuwe planten kopen in het voorjaar, als het beter weer wordt.

Verder ben ik nog steeds bezig met mijn jaarverslag in de coronatijd, met foto’s te maken met de dingen die gebeuren in en rond de kas. Hopelijk wordt het niet te lang, niet nog eens een jaar van allerlei toestanden. Misschien kan het ooit getoond worden op een kringavond.

Zo, even bijgepraat over mijn orchidee dingen. Maar er is nog een ding dat ik kwijt wil. Sinds een paar weken zijn Piet en ik weer Opa en Oma geworden, van een kleinzoon Guus. Het leven heeft ook wel mooie dingen hoor….

 

Groetjes,
Yvonne

Klik de foto aan om te vergroten

Foto's van Yvonne


Cymbidium hybridee

Dendrobium tetragonum hybride

Epidendrum centropetalum
{Oerstedella centradenia)

Dendrobium kingianum

Een mooie collectie van op de vensterbank gekweekte Paphiopedilums
Foto's Ad Verhofstad,


Paphiopedilum fairrianum


Paphiopedilum hynridePaphiopedilum hynride

Paphiopedilum hynrideMooie collectie van Jos Nuijten


Lc. trick or treat x epidendrum cinnabarinum

Lc. trick or treat x epidendrum cinnabarinum

Lc. trick or treat x epidendrum cinnabarinum
Chyrtroglossa aurata


Ascocentrum christensonianum

Ascocentrum christensonianum

Phragmipedium Memoria Garren Weaver (pearcei x wallisii)

Phragmipedium Memoria Garren Weaver (pearcei x wallisii)


Coelogyne cristata var hololeuca

Coelogyne cristata var hololeuca

Coelogyne cristata var hololeuca

Coelogyne cristata var hololeuca

Mooie collectie verschillende soorten Thei Schaareman


Coelogyne lockii

Coelogyne lockii

Calanthe sieboldii

Calanthe sieboldii


Calanthe sieboldii

Calanthe sieboldii


 

 

Bijeenkomsten:
Sociaal Cultureel Centrum “Parkzicht”,
Dierdonkpark 6,
Helmond
Sponsoren :